1 oktober

Nu är både Another Color och Olivier sålda, så nu är här inte många kvar! Två ettåriga hingstar, två valacker och fyra dräktiga ston! Daniella och Lou Lou är dräktiga med Another Color och Sunshine och Ulaine med Olivier.

Samtliga säljes mycket förmånligt vid snabb affär, Daniella säljes tillsammans med sitt stoföl e. Senator.

6 maj

No Fear är såld och Emma och jag var och lämnade honom hos sin nya ägare som är Hans Ola Joelsson i Fjälkinge! Det var kul att komma dit och se alla ston som varit här tidigare! Känns bra att No Fear hamnade där,

det kommer att bli bra. Nu väntar vi på att Daniella ska föla, det ser ut att bli det enda fölet i år, Sunshine ser tyvärr inte dräktig ut.

6 oktober

Igår åkte Tuffing och Tornado till sitt nya hem! Det börjar bli tomt i hagarna på Dalsgård, dom som är kvar här nu och inte är sålda får stanna här till våren, sen tar vi nya tag med försäljningen.

 

29 augusti

I lördags var vi på utställning i Ahla, perfekt ställe, dessutom nära för vår del!

Vi hade två tvååriga ston med oss, Ulinda och Unick, lite olika i typen så vi kunde inte välja utan båda fick följa med. Vi hade också Olivier v. d. Amstelhof med oss, han var ensam i klassen och fick tävla vidare.Han blev bästa veteran med 98879=41 p, han fick också pris för bästa behåring.

Ulaine vann tvåårsklassen och Unick blev tvåa och rekommenderad att gå med i BIS-ringen!

Sedan blev Ulaine Champion minior så då skulle hon också gå med i BIS-ringen, Unick fick lämna ringen som femte bästa häst med 99888=42 p och sedan fick Ulaine lämna som fjärde bästa med 99888=42 p.

En lyckad dag med andra ord, riktigt kul att ha så fina tvååringar, dessutom har vi Un Ami också, blir spännande att följa dem!

 

17 juli

I fredags var vi på premiering i Tvååker med två ston. Det var Dalsgårds Tamara och Dalsgårds Tindra, båda fick Diplom! Tamara gick etta med otroliga 99988=43 p och Tindra blev tvåa med 88888=40 p. Det var ingen stor ring i år, fyra stycken, varav en var mini!

 

5 MAJ

Ännu flera hästar sålda, det börjar bli tomt i hagarna! Inga föl ännu, men det går tre ston i fölningshagen, så förhoppningsvis kommer det snart.

 

31 mars

Nu har snart alla sålda hästar blivit hämtade, så det börjar bli lite tomt i hagarna. Men tanken är fortfarande att alla ska säljas, så det är dags att ta nya tag med försäljningen. Några ska föla här innan dom säljs, men sen är även dom till salu.

 

26 februari

Alla hästar som är sålda och har blivit hämtade har jag tagit bort från hemsidan nu.

 

6 januari 2016

I stort sett samtliga hästar kommer att vara till salu, kom med bud!

 

4 oktober

Vilken dag det blev i går på Shetlandsutställningen! Vi visade 12 stycken och alla fick guld! 

Först ut av våra var vårt ettårssto Un Ami och hon blev placerad som nummer två med 40 poäng. Sen var det tvååriga hingstar och där hade vi Tenor och han var ensam i klassen, så han fick tävla vidare!
I treårsklassen var där sex ston och där hade vi två ston med och där vann Singoalla och Sunshine kom femma med 40 p, Singoalla skulle ju då tävla vidare sen i championatet!

I klassen för ston utan föl hade vi två stycken, det var Malva och Escada. Där vann Malva och Escada kom på fjärde plats av sex, hon fick 41 poäng. Då var det ytterligare en som skulle tävla vidare!

Efter lunch var det dags för fölen och vi hade ett stoföl, Valencia och hon vann klassen och skulle tävla vidare! Efter fölen var det mammorna och Valencias mamma, Edsilia blev placerad som tvåa med 42 poäng. Wira var med i samma klass och hon blev trea med 41 poäng.

Nu var det bara hingstarna kvar och först var det treåringen, Senator, han var ensam i klassen och fick tävla vidare! I fyraåriga och äldre hade vi både Alex och Another Color med och där vann Alex och fick tävla vidare, Another Color blev tvåa med 42 poäng!

Så blev det dags för Championaten och först var det Valencia som blev Champion Föl, sedan Singoalla som blev Champion Ungsto och Senator blev Champion Unghingst! Sen var det dags för dom äldre och där blev Malva Champion Sto och Alex Champion Hingst! Det var tur vi hade mycket folk till hjälp för det behövdes verkligen! Stort tack till Emma, Amanda F, Amanda L, Ida och Anna, utan er hade det inte gått! Gittan i köket gör som vanligt ett kanonjobb så ett stort tack till dig också, mat vill vi ju alla ha!

Till sist var det dags för BIS-ringen och där hade vi inte mindre än fem stycken med, så det var mycket att stå i! Där fick Camilla rycka in och gå med i ringen, så tack till dig och Peter också för hjälp med bord och stolar! Jag kommer inte ihåg i vilken ordning dom fick lämna, men lilla Valencia fick i alla fall 41 poäng och samma fick Senator! Malva blev tredje bästa och fick 42 poäng och sen var det bara Singoalla och Alex kvar och där drog Alex längsta strået, han blev BIS och fick 43 poäng, precis samma poängrad som Singoalla som blev Resev- BIS!

Det blir en dag att minnas, helt klart!

16 september

Årets sista premiering för ston var i Gånarp i lördags! Vi var där med Sunshine och Ayesha, Soraya var också anmäld, men hon var halt, så hon fick stanna hemma! Vi har varit på klinik med henne och det sitter uppe i bogen, så det ser inte bra ut, vi får vänta och se.

Det gick i alla fall bra för Sunshine, hon gick etta av fem ston och fick Diplom, 98888=41 p. Ayesha fick 40 p och fin kritik, så nu är det bara att ansöka om RS nummer till henne.

 

24 augusti

I lördags var det premiering i Bollerup och vi var där med två fölston, Wira v. d. Pony Hoeve och Showgirl v. d. Amstelhof. Det krävs ju lite folk när man har två ston med föl, så förutom Emma som visade dem så följde Amanda och hennes kompis Wilma med och hjälpte till, det tackar vi för!

Wira fick mycket fin kritik och poängen 99778=40 p och Showgirl fick också mycket bra kritik och hon fick 98878=40 p.

 

3 augusti

Det blev en lyckad helg på Riksen i Vetlanda, toppenväder och många fina hästar att vila ögonen på och en trevlig fest på lördagskvällen!

På lördagen visade vi två treårs sto, Salome och Singoalla, Salome fick 40 p och Singoalla vann klassen och fick tävla vidare på eftermiddagen! Hon fick så fin kritik av Alf, han sa att det var nog en av de bästa treåringar han sett och den första som fått en tia på traven, han tyckte att vi skulle köra ponnytrav med henne!

På eftermiddagen var det dags för Championaten och då blev ett hingstföl e. No Fear Champion föl och sedan Singoalla Champion Ungsto! Det innebar ju att hon skulle vara med på söndagen också i BIS-ringen!

På söndagen visade vi Escada och hon fick 98888=41 p i en riktigt bra klass med ston utan föl! Samma fick Estelle i veteranklassen, 98888=41 p.

I BIS-ringen gick Singoalla ut som tredje bästa häst och fick 998710=43 p. Nu har hon blivit Champoin Ungsto tre gånger, inte illa! Dessutom R-BIS två gånger!

 

30 juli

Årets sista föl är fött, det var Dalsgårds Daniella som fölade den 27 juli! Hon fick en fin liten hingst och pappa till honom är Another Color. Så skönt att det är över för den här gången så man kan sova lugnt. Innan dess så fick Ayesha v. d. Amstelhof ett jättefint stoföl med Skerry som pappa!
Jag måste se till att få en bild på Smoothies hingstföl, Warrior, han är verkligen snygg! Spännande att se vad det blir av honom!

I helgen är det riksen i Vetlanda, man kan ju hoppas på lite bättre väder än det varit hittills.

25 juli

Ännu en premiering avklarad, det var i Svenljunga i torsdags. Vi hade med oss två treåringar och det var Dalsgårds Scarlet och Dalsgårds Samantha. I en stor ring med tolv stycken placerades Scarlet på första plats och Samantha på tredje plats, inte illa!

Scarlet skulle tävla vidare sen med andra rasers bästa treåring, så hon fick vänta på sina poäng. Samantha fick 98879=41 p och Diplom! Sen skulle alla ston som blivit bäst i sin ras tävla vidare och där blev Scarlet fjärde bästa och fick 99888=42 p och Diplom hon också!

Hittills har vi visat fyra treårsston och alla har fått Diplom, nu har vi två kvar som ska visas i Gånarp i september, hoppas på Diplom där också så blir det full pott!

 

12 juli

Då har vi varit på årets första stopremiering, det var i fredags i Tvååker och där placerades Dalsgårds Singoalla som etta med en 10:a på typen, det är ju extra roligt, hennes rad blev 109888=43 p och Diplom. Tvåa blev Dalsgårds Salome, hon fick 98888=41 p och Diplom hon också! Med oss hade vi också Cinderella v. Bunswaard och hon fick 87788=38 p.

Dagen efter, igår alltså, var vi i Tingsryd på utställning med Singoalla och Salome, det blev en lång dag i solen, men väldigt trevligt och bra gick det dessutom! Vi var ju i allra första klassen med båda och där blev Singoalla etta och Salome tvåa, precis som i Tvååker! Salome fick mycket fin kritik och 99788=41 p och Singoalla fick tävla vidare på eftermiddagen. Då hyrde vi en box och ställde dem i så dom kunde vila i skugga, där var väldigt svalt och skönt i boxarna.
Sen var det dags för championaten och där blev Singoalla Champoin Ungsto och sedan blev hon Reserv-BIS och dessutom bästa gångartsponny! Vad månde bliva av denna lilla ponny, hon är dessutom väldigt trevlig att hantera!
På agendan härnäst är premieringen i Svenljunga, dit åker vi med två treåringar.

 

28 juni

I går var det utställning i Bollerup och vi var där med två treåriga ston, Dalsgårds Samantha och Dalsgårds Soraya, dessutom hade vi Escada v. d. Amstelhof med oss. På förmiddagen visades treåringarna och där blev Samantha placerad som tvåa och Soraya som trea, Samantha fick 99987=42 p och Soraya 98888=41 p. Det var första gången Samantha var på utställning och hon hade aldrig åkt transport heller så det var mycket nytt för henne, men hon skötte sig perfekt, bara gick direkt in i släpet och skötte sig lika bra som Soraya. Soraya är ju rutinerad vid det här laget, detta var hennes tredje utställning. Underbara små hästar!

På eftermiddagen var det dags för Escada och hon vann sin klass och fick tävla vidare! Sen blev hon Champion Sto och sedan BIS och även Overall BIS då där var flera raser som hon tävlade mot på slutet! Hennes poäng blev 109888=43 p, dagens enda 10 för excellent typ! Trötta och nöjda var vi hemma vid nio tiden, så det blev en lång dag, men vad gör det när det går så bra! Vill säga ett stort grattis till alla andra som var nöjda med dagen!

 

22 juni

Nu är hon här, Dalsgårds Estelle, Susanne från Gullsmyra Stuteri, med dotter och kompis kom hit med henne och två egna ston till betäckning! Härligt att ha henne här igen, hon var sig lik, alltid vacker!

Några föl till har det blivit, den 11 juni fölade Corint och det var en jättefin hingst, fux med Django som pappa. Den 14:e fölade Gipsy helt oväntat, två veckor för tidigt och det var en liten hingst, väldigt, väldigt liten, men pigg och alert. Pappa till honom är Another Color. Sen var det äntligen dags för Kimberley den 16:e, hon hade då gått med vaxproppar en hel vecka. Hon fick ett stoföl och pappa till henne är Skerry.

Två halvblodsföl har vi också fått, den 8 juni fick Piialisa ett brunt stoföl, det är Comfortuna som är pappa till henne. Sent på kvällen den 18:e fölade sista halvblodet, Smoothie och hon fick en hingst, Diero Lux är pappa till honom.

 

5 juni

Oj vad tiden går, nästan en månad sedan jag uppdaterade. Några föl till har vi fått, den 10 maj fölade Romantica och hon hade gått långt över tiden, så vi var väldigt oroliga för henne. Men det gick så bra, hon fölade sent på kvällen innan vi hann gå och lägga oss och det blev en liten fin hingst e. Skerry.

Sen var det lugnt med vakandet ända tills det var dags för Showgirl den 23 maj. Hon är ju ganska tydlig med vaxproppar och allt som underlättar för en att passa fölningarna. Det blev ännu en hingst och pappa till honom är No Fear. Måsta säga att han ser väldigt bra ut!

Men tyvärr så går det ju inte bra alltid och det fick vi erfara tidigt på morgonen den 26 maj! Då försökte Bonita föla, men det kom inga ben, bara huvudet och vi kämpade förgäves, det var så trångt! Veterinären kom och han lyckade så fram ett ben, men sen var det stopp och det fanns inte så mycket att välja på, han fick avliva henne! Det är lika jobbigt var gång, som tur är så går det ju bra för det mesta!

Sent i går kväll innan det blev mörkt fölade Primula, hon visade tydligt att det var dags, så vi var beredda. Dom som ska föla går i hagen precis intill vårt hus, så vi ser dem när vi tittar ut genom fönstren. Hon fick ett stoföl och det är Olivier som är pappa till henne.

Nu dröjer det ett tag innan det är dags för nästa, skönt att kunna sova lugnt på natten!

 

7 maj

Det har kommit några föl till här. På Valborgsmässoaftons förmiddag fölade Rhianna, en mycket lätt och snabb fölning, trots att det var hennes första! Lite problem med att hitta maten blev det då Rhianna hade väldigt små spenar som dessutom satt tätt ihop. Men den lilla var väldigt ihärdig och till slut så fixade hon det. Det var alltså ett stoföl och hon har fått namnet Wilma, pappa till henne är Dalsgårds Nomad.

Dagen efter, alltså 1:a maj på eftermiddagen var det dags för nästa föl, tacksamt när dom fölar mitt på dagen! Det var Cinderella v. Bunswaard som fick ett stoföl e. Another Color. Allt gick bra och hon ska heta Wildrose.

Vi har varit uppe ett par, tre gånger varje natt, fyra nätter i rad för att vakta O´Lady som skulle ha sitt första föl och så fölade hon också mitt på dagen idag! Jag hade varit och handlat och när jag kom tillbaka så stod Lars Bertil och Emma i fölningshagen och gjorde tummen upp! Då hade hon precis fölat med lite hjälp, det ena benet hängde inte med riktigt. Det gick bra och det var en liten hingst, No Fear är pappa till honom och han ska heta Vagabond!

 

27 april

Två föl till har det blivit, den 20:e april på morgonen fölade Lou Lou! Vi passade henne noga då hon hade felläge i fjol, men denna gången var det inga problem som väl är. Hon fick ett fuxfärgat hingstföl med en stor fin stjärn! Pappa till honom är Another Color v. d. Amstelhof och han både ser trevlig ut och har ett trevligt temperament, kommer alltid fram till mig och vill bli kliad!

Den 22:e kl. 5.30 fölade Edsilia, vi var med båda två och fick dra ordentligt, men allt gick bra och det var ett litet fint stoföl e. Alex v. d. Pony Hoeve. Det var ju hennes första föl och då vill man ju vara med ifall det behövs lite hjälp!

 

15 april

Så har då årets första föl kommit och först ut var halvblods stoet Carisma! Den 7:e på kvällen fölade hon och det blev ett fint brunt stoföl som ska heta Waka Waka, pappa till den lilla är Contador 1283.

 Första shetlands fölet kom den 10:e sent på kvällen. Det var Wira v. d. Pony Hoeve som fick ett stoföl, rödskäck. Allt gick bra och den lilla är otroligt sällskaplig och kelen! Hon ska heta Vanessa och pappa är Another Color. Nästa kom den 12:e och dä var det Yanniek v. Bunswaards tur och hon fick också ett stoföl, svart naturligtvis eftersom det är Olivier som är pappa. Hon ser väldigt trevlig ut måste jag säga och hennes namn blev Valerie!

I natt var det dags för nästa föl och det var halvblodet Cachaca som fick ett fuxfärgat stoföl e. Sandokan 95416. Hon ska heta Wake up to win.

 

4 april

Förra lördagen var det utställning i Åryd, Växjö och vi var där med Dalsgårds Malva och Alex v. d. Pony Hoeve. Alex vann sin klass, men även tvåan blev rekommenderad att gå med i BIS ringen! I Malvas klass var det åtta fina ston och tre av dem var födda här hos oss, extra kul att se sina uppfödningar i fint utställningsskick! Malva placerades som tvåa efter Dalsgårds Karmen, fyra blev Dalsgårds Janeth med 40 p. Malva fick 910787=41 p och det var ju extra kul att få en tia, inte många som får det!

Sen blev Alex Champion Hingst och Karmen Champion Sto och båda fick tävla vidare i BIS ringen och där Blev Alex BIS och Karmen R-BIS, stort grattis till Wonnagårdens Stuteri som äger Karmen, stort grattis till alla andra också som var nöjda med dagen!

Nu börjar det närma sig årets första föl och det är ju lika spännande varje år, dock ser det ut att dröja ett tag till, de kommer nog när värmen kommer!

 

9 mars

Vi var på årets första utställning i lördags, det var i Vinslöv och vi hade anmält två, men tog bara med oss en. Det var Senator som fick följa med och det gick väldigt bra med honom, han blev Champion Unghingst och fick 98889=42 p. Dessutom blev han trea i BIS-ringen! När vi fick stryka Salome hade vi inte tänkt åka alls, men Emma övertalade oss och det var ju bra, en Champion titel är ju inte fel! Stort Grattis till BIS och R-BIS och alla andra som det gick bra för!
Vi har sålt ett sto till och det är Dalsgårds Nouvelle, hon är såld till samma ställe som Janeth och Butterfly! Vi önskar ägarna till dessa fina ston stort lycka till!

 

23 februari

Två avelsston har återvänt till Dalsgård efter att ha varit på andra stuterier i flera år. Der är Dalsgårds Corina och Verona v. d. Vissershof, mycket bra ston båda två som man gärna vill avla på!
Verona är ju mor till Rosanna och Singoalla som båda har fått fantastiska poäng på utställning! Corina har fått nio avkommor och av dem är tre diplomston och två godkända hingstar, dessutom är hon SUCH, svensk utställningschampion och ELIT-premierad.

Längre fram i vår kommer ännu en återvändare, det är Estelle som kommer hem igen och det ska bli så roligt att ha henne här igen och förhoppningsvis få några fina avkommor också!

 

25 januari

Vi kom iväg till hingstpremieringen i Holland och som vanligt så blev det en trevlig helg med många fina hingstar att vila ögonen på! Finast var den lille fuxen e. Another Color, Fantom v. Stal. van Aschberg, han blev bästa treåring, alla storlekar! Två fina avkommor till O´Regen såg vi också och båda belönades med första premie. Alltid lite extra kul att se hingstar man har anknytning till.

Sen är det ju en trevlig fest på lördagen efter att att alla hingstar är visade! Många svenskar var där och det är ju kul.

Vi har sålt tre ston i januari, Dalsgårds Janeth, Butterfly v. d. Brouwerij och Dalsgårds Rosina och vi önskar nya ägarna lycka till med dem!

 

7 januari

Jag glömde ju skriva att Olivier är utleasad till Stuteri Kilskogen säsongen 2015. Vi önskar Hanna Dahlström lycka till med denna tre

Jag glömde ju skriva att Olivier är utleasad till Stuteri Kilskogen säsongen 2015. Vi önskar Hanna Dahlström lycka till med denna trevliga hingst!

 

 5 januari

Ett nytt shetlandsår har börjat och man kan ju hoppas att det blir lika bra som 2014!

Det blev några nya diplomston på stuteriet, två stycken i Tvååker, Ramona med 41 p och Edsilia med 42 p. I Svenljunga fick Rhonda 43 p och Rosina 42 p och till sist i Gånarp så fick Rosanna 42 p och Rhianna 41 p.

Vi var inte på så många utställningar, men dom vi var med på gick ju väldigt bra, BIS och R-BIS på båda två!

I augusti var det utställning i vårt ridhus, så då visade vi 12 st och alla fick guld! Allra bäst gick det för Another Color, han blev BIS på 45 p och vår lilla tvååring, Dalsgårds Singoalla blev R-BIS hon fick också 45 p.

I september var det hingstpremiering och då fick No Fear ytterligare två söner godkända. Först var det Dalsgårds Stand By som blev godkänd i Kolbäck, Stand By finns på Gullsmyra Stuteri, och sedan vår Dalsgårds Senator som blev godkänd här i Laholm, båda fick 41 p!

Det var utställning i Bråvesta i september och där hade vi med oss 4 u