Fredag 30 november

Mycket har hänt sen jag skrev senast. Flera hästar har lämnat stuteriet, Unique har åkt till Skärgårdens Stuteri och dom var så nöjda med henne, hoppas det går riktigt bra med henne, både i avelsboxen och i utställningsringen. Ett hingstföl, Dalsgårds Santana, har flyttat till Werner Jans i Tyskland. Ett stoföl, Dalsgårds Soleil har flyttat till Jeanette Stark och vi önskar båda stort lycka till med dem.

Vi har också varit iväg på utställning i Älmhult, med oss hade vi No Fear och två av hans döttrar, Penny Lane och Rhapsody. Rhapsody blev tvåa i sin klass och fick 40 p, Penny Lane vann sin klass och fick 41 p. No Fear vann också sin klass och blev sen Champion hingst och sedan blev han också BIS! Resev-BIS blev hans dotter Tale of Shetlane, som vi sålde till Ulla och Torsten och Tales föl e. Django blev Champion föl, så det var en riktigt lyckad dag. Stort Grattis till alla andra som hade framgångar där!

Vi fick ett bud från Norge på Almnäs Mahogny, ett bud som man inte tackar nej till. Efter att Lars Bertil pratat med Rebecka och kommit överens med henne om en lösning så fick det bli så att han blev såld till Norge. Han bor numera på Stuteri Siljuberget hos Trine och Peder Lindfjord. Vi hoppas att ni får många fina föl efter honom och att ni trivs med honom.

Vi har också haft unghingstrådgivning här och vi visade Pirat och Playboy och båda två borde sparas enligt Morgan.

Min syster Monica och jag har varit iväg på en kort resa, det var till oktoberfesten i Bremen, vi var där i fjol också och det var så trevligt så vi ville dit igen. Denna gången bodde vi mitt i smeten, kunde sitta på hotellrummet och titta ut över festivalområdet. Vi har redan bestämt att vi ska dit igen nästa år och då ska vi åka alla fem systrarna, ska bli så kul!

I morgon åker fyra hästar till, sen har alla åkt som är sålda och nu blir det ingen mer försäljning på ett tag, det har minskat rejält på antalet!

Nu har vi viltstängsel runt hagarna uppe vid ridhuset också, det känns väldigt bra och ser så snyggt och prydligt ut. Det känns ju också bra att veta att hästarna är säkra även om strömmen skulle gå av någon anledning. Hagarna ligger ju alldeles vid en väg där det körs ganska fort.

 

Måndag 1 oktober

Vi tog en ledig dag i lördags och åkte ner till Gryttinge och tittade på unghästutställningen. Väldigt trevligt var det att bara kunna sitta i lugn och ro och titta på alla fina unghästar som visades. Gå runt och prata med folk och gå och fika när man kände för det, det var ju rena semestern, det var nog precis vad vi behövde. Att sen en ettåring efter No Fear blev BIS gjorde ju inte saken sämre. Stort Grattis till Almnäs stuteri och till alla andra som blev nöjda med dagen!

Åtta stycken hästar har lämnat stuteriet förra veckan. I onsdags var Lennart och Heidi från Wonnagården här och hämtade Gamba, Rebell och Romeo. Tidigt på torsdag morgon kom det en transport och hämtade Uron, Indra och Serena. Då hade dom en resa på 120 mil framför sig och på fredag kväll var dom framme i Lövånger och Bäckdalens Stuteri. Enligt Maria Astesani var dom vid god vigör och det känns ju skönt att höra.
På torsdag fm. var det dags för Omega och Rosalee att åka till Johanna Norén Jonasson och Magnus Jonasson på Stuteri Ladys Holm i Blekinge. Vi önskar er alla stort Lycka till med era nyförvärv!

 

Lördag 15 september

Jag glömde ju skriva att Mahogny är utleasad till Rebecka Svensson på Åkaregårdens Stuteri, hon ska ha honom två år, 2013 och 2014.

 

Fredag 14 september

I måndags var det premiering i Hjärnarp och med oss hade vi Dalsgårds Omega, en treåring e. O´Regen u. Melodie v. d. Römer och Fediola v. d. Römer som skulle visas för att kunna ansöka om RS.

Det var en ovanligt stor ring med 12 stycken treåringar, inte ofta man ser det. Omega placerades på fjärde plats och fick 41 p. Dessutom var det ett sto efter Uron som fick diplom och ett efter Mahogny och ett efter Django, stort grattis till deras ägare. Min fina lilla Glamour var också där och blev Elit premierad, jättekul att få se henne igen och grattis till ägarna.

Fediola visads och blev höjd till Elit med 170 p.

 

Torsdag 6 september

Så var då avelsvärderingen för hingstar avklarad, det var ju smidigt att inte behöva åka iväg tidigt på morgonen, men någon sovmorgon blev det ju knappast ändå. Det var massor att ordna och allt skulle klaffa så alla blev nöjda och glada. Det var mätstation, veterinärstation, prisbord och mat och det mesta verkade fungera.

Vi hade två hingstar att visa fram, först ut var Pontiac och han skötte sig alldeles utmärkt och blev rekommenderad att gå till veterinären. Där skötte han sig lika bra och allt var u a. Sen var det Onedin som vi visade i våras också, han räckte inte till nu heller, så han blev hastigt såld till fam. Melkersson som skall ha honom som körhäst. Ni fick en väldigt snäll och trevlig liten hingst som ni säkert kommer att bli nöjda med. Lycka till med honom.

På eftermiddagen var det dags att få kritiken på alla som blivit rekommenderade vidare och vår lille Pontiac blev godkänd med 98789=41 p. Extra kul med nian på traven, inte många som får det. Stort Grattis till alla som fick sina hingstar godkända, ingen nämnd och ingen glömd. Måste också tacka Millan för den fina bilden på Pontiac!

När premieringen var klar så var jag runt och visade hästar för ett gäng intresserade, alltid lika kul. Dessutom hade vi ju så jättefint väder, förutom att det blåste rätt ordentligt, men det är vi vana vid här. När alla hade fått titta på de dom var intresserade av så skulle jag visa fem unghingstar för Magnus K. det slutade med att han tog två stycken med sig hem, Pontiac och Pentagon + Orchidée som han hade bestämt sig för tidigare.
Torsten och Ulla tog Tale och hennes föl med sig hem, så det försvann sex hästar den dagen.

Dagen efter låg jag pall med en dunderförkylning, jag kände redan på söndagseftermiddagen att det började göra ont i halsen, men det gick i ett då, så det fanns ingen tid att känna efter så mycket. Nu börjar jag känna mig som människa igen och idag har vi flyttat hästar till nya beten och även ställt in några ettåriga ston som vi ska jobba lite med. Kanske det kan bli någon anmäld till utställningen i Älmhult. På måndag är det premiering i Hjärnarp, så det finns att göra hela tiden.

 

Torsdag 23 augusti

Året sista föl föddes den 12 augusti, det var Lobelia som fick ett jättefint stoföl e. Uron. Vi har satt ut de flesta av våra hästar till salu, om någon är intresserad är det bara att ringa eller maila.

 

Torsdag 2 augusti

Precis tre veckor sedan jag skrev och det har hänt en hel del här, både bra och dåligt.

Melodie v. d. Römer och hennes fina lilla hingstföl har flyttat till Johanna Norén Jonasson och Magnus Jonasson på Stuteri Lady´s Holm i Blekinge. Dom har också köpt Dalsgårds Glamour, dom var här i tisdag och hämtade henne och vi önskar dem all lycka med dessa fina små hästar. Det är så kul när någon vill avla vidare på ens uppfödning.

En väldigt tråkig händelse har vi också varit med om. Det var Dalsgårds Rafaella som skadade sitt ena bakben så illa efter att troligen ha fastnat i tråden. Vi tog henne till kliniken i Slöinge där hon sövdes och dom rengjorde och sydde ihop så gott det gick. Dagen efter hämtade vi hem henne och sen hade vi veterinären här var tredje dag för omläggning och rengörning. Men det ville inte läka, så vi fick ta beslutet att låta henne somna in. Det var andra gången på alla år vi haft hästar som en sådan sak hände, så som väl är så är det ovanligt.

Ett föl till har det blivit. Den 15 juli fick Jubilate ett hingstföl e. No Fear och som alla han avkommor så ser han väldigt trevlig ut. Nu är det bara Lobelia kvar och hon är ju sen eftersom vi släppte henne med Uron när han kom hen från Solliden i höstas. Ska bli skönt när det är klart.

 

Torsdag 12 juli

Idag var det premiering i Tvååker och vi var där med O´Lady och Orchidée. Det gick riktigt bra, Orchidée gick etta och O´Lady tvåa av sex stycken treåringar. Orchidée fick 99888=42 p, det är Urons första treåring som visas, så det var ju verkligen roligt. O´Lady fick 98788=40 p och det är Djangos 16:e diplomsto, inte illa!

Tre hästar har fått nya hem, det är Karisma, Nickson och O´boy. Jag träffade Karismas nya ägare i Tvååker idag och dom var så nöjda med henne, hon ska bli körhäst och ingå i ett fyrspann. I detta fyrspann finns redan två Dalsgårdshästar, Mendez och Magnum, båda e. Castor v. Bunswaard. Jättekul när ens uppfödningar kommer till användning.

 

Måndag 2 juli

I torsdags fm. hade vi vårt första felläge och det var Daniella som råkade ut för det. Det kom bara huvudet och ett ben och det andra var omöjligt att hitta. Vi försökte på alla sätt, men det gick bara inte. Hade ringt veterinären och han kom så fort han kunde. Precis innan veterinären kom fram så lägger sig Daniella och krystar ordentligt samtidigt som vi drar i benet som är framme och tro det eller ej, men ut kom han och han levde. Det andra benet var helt bakåtslaget och det var nog det som var räddningen, då kan det gå om stoet inte är för trångt. Vilken härlig känsla när man ser att fölet drar efter andan.
Sen dröjde det inte länge förrän han var på benen och började leta efter maten. Både Daniella och fölet mår jättebra idag och han ska heta Superman.
Natten till igår fölade Indra och där var allting normalt, hon fick ett jättefint stoföl e. Mahogny. Nu är det snart färdigfölat för i år, skönt!

 

Fredag 22 juni

I morgon är det en vecka sedan dom åkte, Estelle, Stand By och Othello. Det känns som om jag har stått på stand by sedan dess, vet inte riktigt vad jag ska känna. Fast dom nya ägarna är jag super nöjd med, så det är inte det. Det är bara så konstigt efter 13 år med Estelle i hagen så är hon inte där och lyser upp tillvaron med sin skönhet.
Susanne och hennes dotter Linnea från Gullsmyra stuteri kom ner i fredags och vi tillbringade eftermiddagen och delar av kvällen i hagarna och tittade på alla våra hästar. Man säljer gärna till människor som dom, att dom var intresserade gick inte att ta miste på. Det ska bli så kul att följa dem och se hur det går, hoppas att dom får lika många roliga stunder som vi har haft, speciellt med Estelles alla BIS - vinster. Hoppas på fina föl efter Othello i framtiden och att han får komma ut på lite utställningar.
Sen övernattade dom här och på lördag morgon hjälpte jag till att lasta och sen bar det iväg på den långa resan hem till Tärnsjö. Jag önskar er all lycka med dessa fina hästar och hoppas att vi kan ses någon mer gång.

Tre föl till har vi fått sedan jag skrev senast. Den 9 juni fölade Zimone och det blev en hingst e. Mahogny, han ser riktigt bra ut. Nästa som fölade var Hifi den 11 juni och hon fick också en tjusig hingst e. Mahogny. Verona fölade den 17 juni och hon fick ett stoföl e. No Fear, riktigt feminin och vacker. Jag har inte gjort några sidor till dem än, det får bli senare.

Unique är såld, men hon ska inte åka förrän till hösten, vi ska behålla hennes stoföl e. Mahogny. Melodie och Glamour är tingade och ska betäckas innan dom åker. Fler finns till salu om någon är intresserad.

 

Söndag 3 juni

Vi måste tyvärr dra ner på hästantalet eftersom Lars Bertil är så dålig i sina ben. Det går nog snart inte att komma undan ett ledbyte i ena knäet. Sen går han ju och snedbelastar så han har fått ont i höften på motsatta sidan, det ser inte alls bra ut. Det blir för mycket för mig att ta hand om, glädjen med det hela försvinner och det blir bara jobbigt. Jag har lagt ut en del på Till Salu sidan med humana priser. Om någon verkar intressant så hör av er på telefon eller mail. Jag ska försöka fixa nya bilder på treåringarna snarast, så man kan få en uppfattning om hur dom ser ut. Om någon annan verkar intressant så hör gärna av er, det går alltid att diskutera.

 

Tisdag 29 maj

Idag fick vinterjackan komma till användning igen, 8 grader och småregn, dessutom kall vind, stor skillnad mot det som varit. Jag är verkligen ingen värmeälskare, men lagom är ju bäst även när det gäller vädret.

Här fortsätter fölningarna att gå bra, har hört från andra att dom har mist både ston och föl, lider verkligen med dem, det är så jobbigt när det händer.

Den 16 maj fölade Nouvelle på natten och hon överraskade mig verkligen. Men det gick bra och hon är en otroligt bra mamma som tar hand om sitt föl på bästa sätt. Det blev en jättefin hingst e. No Fear. Den 19 maj fölade Melodie och det blev också en hingst, han är e. Django och är en mycket snygg liten kille. Den 21 maj, tidigt på morgonen fölade Britta och där fick vi hjälpa till lite, det var inget felläge, men det behövdes lite draghjälp. Det var ett stoföl och det är Mahogny som är pappa.
Nästa på tur var Malva, hon miste ju sitt föl i fjol i ett felläge och då är man ju alltid extra nervös. Men allt gick bra och hon fick ett jättefint stoföl e. No Fear. Hennes mormor, Amelia fölade den 24 maj tidigt på morgonen och hon fick också ett stoföl e. No Fear, feminin och vacker. Det gick så snabbt och lätt så jag hann inte ut förrän det var färdigt.

Opaal har flyttat till Sollidens Stuteri, hoppas att allt går bra med henne. Vi har också släppt hingstarna med ston och det uppskattades verkligen. 

 

Lördag 12 maj

Mycket har hänt under veckan som gått, vi har jobbat kopiöst mycket med att fixa till alla hagar så hästarna kan komma ut på bete. Gräs finns det gott om nu. Alla ungstona är släppta och en del ston med föl också. Karlarna har släppt en massa kvigor på bete, det är så skönt att få ut dem och jag tror nog att dom tycker det är skönt att komma ut också.

En del föl har det blivit också, inte mindre än 5 stycken och hingstar alla. Först var det Natanja i söndags morse, hon hade det jobbigt, var väldigt trång så det gick inte att känna om det låg rätt. Men det gjorde det, så med gemensamma krafter fick vi ut honom och han var hur pigg som helst. Natanja var däremot lite tagen, så vi tog in dem i box och efter ett par timmar tittade jag till dem. Då var det full rulle i boxen, han galopperade runt som en galning och sen diade han. Det var ju väldigt skönt att se. Hans namn blev Seger.
I onsdags fölade Tale och Lilli Ann på morgonen, Lilli Ann fick ett fuxföl e. Disco och han fick heta Safir. Tale fick en svart hingst e. Django och han var så kolsvart så han fick heta Salmiak. På kvällen vid 18 tiden fölade Gipsy,  han föddes i säck och där hade vi turen att Gunnel, vår granne som jobbar hos oss, kom cyklande från kalvarna och fick se det, så hon hann fram i tid och kunde rädda honom. 15-20 minuter tidigare hade L-B kört förbi hagen och då var det lugnt, lite tur måste man ha ibland. Det blev en svart hingst e. No Fear, hans namn blev Santana.

I går morse strax efter 7 tittade jag till stona och sen körde jag upp till hingstarna och började mocka deras boxar. Klockan 8 ringer Gunnel, då är det ett sto som ligger och ska föla. Jag skyndar mig dit och det är Estelle som är på gång. Hon brukar ha väldigt lätta och snabba fölningar, men den här gången var det lite jobbigare. Huvudet ville inte riktigt hänga med som det ska göra och det hände inte så mycket. Estelle kämpade på och vi försökte få henne hem till stallet för att få vara ifred för de andra nyfikna hästarna. Det gick och den promenaden gjorde nog att fölet rättade till sitt läge, för sedan gick det fort att få ut honom. Estelle är ju såld så dom får bestämma vad han ska heta. 
Som det ser ut nu dröjer det ett tag till nästa fölning och det känns ju ganska skönt.

 

Lördag 5 maj

Vilket härligt väder vi har haft några dagar, det har verkligen satt fart på gräset. Nu är det mer normalt igen, ca. 10 grader och båsigt. Valborgsmässoafton var det perfekt väder att elda, så det gjorde vi, så skönt att kunna elda upp allt skräp man samlat på sig under året. Mycket folk kom det som vanligt och det är ju alltid trevligt.

Vi har fått två föl sedan jag skrev sist. Fediola fick en hingst den 28 april, kraftig och rejäl och den 2 maj fick Kimberley ett stoföl. Hon är e. Django och hon är så himla fin, så feminin och så litet vackert huvud. Kan undra vad det ska bli av henne! Alla fölen mår bara bra och har kunnat vara ute på nätterna.

I onsdags var hovslagaren här och verkade unghingstarna, sedan avmaskades dom och i går släppte vi dem på bete. En härlig syn med så många i varierande ålder.

Nästa vecka åker Disco till sitt nya hem på Wonnagårdens Stuteri, O´Regen går med unghingstarna på bete i år så får vi se nästa år om han fungerar. Tanken är ju att våra två nygodkända hingstar, Nino och Nomad ska få betäcka några ston vardera. Alltid spännande med nya hingstar!

 

Måndag 23 april

Det har blivit tre föl till här, en hingst och två ston. Först var det Okke v. Stepelo som fölade den 18:e, tidigt på morgonen, en jättefin fux med stjärn. Sesam blev hans namn, Stefan fick döpa honom eftersom han hjälpte mig att bära in honom. Den 20:e var det dags för nästa och det var Wait and see, också tidigt på morgonen, det var ett stoföl som fick namnet Scarlet. Hon ser riktigt trevlig ut.

I morse vid åtta var det dags igen, då var det Unique som tyckte det var dags, inga tecken alls visade hon, hon bara lade sig ner och fölade. Vi var med båda två, perfekt tid att föla. Allt gick bra och vi bestämde oss för att ta in dem i en box för att ha koll så allt fungerade. Hon hade inte hunnit sätta så mycket juver, men det var inga problem, hon kom snart igång och diade.

Jag har sålt två av mina hästar, Dalsgårds Othello och Dalsgårds Estelle. Båda till Susanne B. Söderström på Gullsmyra Stuteri. Dom ska inte åka förrän i mitten på juni, Estelle ska föla i mitten på maj, så jag får ha kvar dem ett bra tag till. Estelle har bara varit till glädje, lätt att få dräktig, lätta fölningar och ett toppensto på utställningar. Jag glömmer aldrig Bjärsjölagård 07 när Estelle blev BIS med 44 p och hennes föl, Melrose blev Champion föl med 42 p. Dessutom hade jag en ettåring, Lou Lou som blev Ungstochampion.
Men nu är det dags att gå vidare med hennes avkommor, jag har ju tre stycken sto efter henne och så önskar jag Susanne och hennes familj lycka till med henne och även med Othello.

 

Söndag 15 april

Det blev en lyckad dag i går i Vetlanda. Vi hade Onedin och Nomad med oss och Sanne och Fredrik hade Othello och Nino. Onedin räckte inte riktigt till i år, han behöver stå på tillväxt ett tag, hans kritik var jättebra, så vi ska ju helt klart låta honom växa till sig och försöka igen. Othello och Nomad blev båda rekommenderade vidare till regionala uttagningen, så dom fick besöka veterinären för besiktning. Det är ju alltid lite nervöst för man vet ju aldrig hur dom har tänkt uppföra sig, men det gick hur bra som helst, veterinären berömde både dem och oss för att dom var så vältränade. Det var en ny veterinär i år, Ionel Barbos och han var så bra med hästarna och så trevlig så honom behåller vi gärna i fortsättningen.

Efter lunch skulle dom in i ringen igen och visas en gång till och sedan var det sammanträde. Sen skulle dom in igen och få sin kritik och det gick vägen för båda två, Othello fick 88888=40 p och Nomad fick 88789=40 p och således blev dom godkända båda två. Nino var ju godkänd tidigare, men dom ska ju tillbaks igen när dom är fyra år. Han skötte sig mycket bättre i år och fick 98887=40 p han också.

Det blev en lång dag, vi körde hemifrån halv sex på morgonen och var hemma vid nio på kvällen, då var man ganska trött. Ett stort tack till Emma och Ida för all hjälp under dagen och för att ni tog Othello och Nino med er hem, skönt att slippa åka upp och hämta dem. Stort tack till Sanne och Fredrik också för jobbet ni lagt ner på Othello och Nino.

Grattis också till alla andra som fick sina hingstar godkända, det är alltid lika kul att se alla välputsade och vältränade hingstar. Dessutom träffar man mycket trevligt folk och det är ju alltid kul.

 

Onsdag 4 april

Första fölet är fött och det blev som jag trodde Lou Lou som blev först. Det var i lördags kväll som hon visade tydliga tecken på att det var något på gång. Hon fick komma in i en box och jag tittade till henne ofta. Halv 9 på kvällen såg jag att det var lite oroligt så jag stannade kvar i stallet och väntade. Jag behövde inte vänta länge innan det var dags och redan kl. 9 var allt klart, hon skötte det så bra själv, jag bara fanns till hands. Det blev en liten hingst och det är Mahogny som är pappa. Han är så pigg och är ute och busar hela dagarna och sover inne i boxen på natten.

Nu är det inte långt kvar till hingstpremieringen och Nomad och Onedin sköter sig jättebra här hemma, man kan ju hoppas att dom gör det i Vetlanda också.

 

Onsdag 21 mars

Kanske dags för en liten uppdatering. Vi har börjat få förfrågningar om vi tar emot ston för betäckning i år och det har vi bestämt oss för att göra.

Annars händer det inte så mycket den här tiden på året, därför blir det ju inte så mycket att skriva om heller. Men nu börjar det närma sig både fölningar och hingstpremiering. Alltid lika spännande. Förra helgen var Sanne och Fredrik här och hämtade Nino och Othello, dom ska träna och fixa i ordning dem till premieringen. Vi ska ha med oss Nomad och Onedin, så dom står i box nu för daglig träning. Båda är efter O´Regen, det skulle vara så roligt om någon av dem kunde bli godkänd eftersom det troligen inte blir fler avkommor efter honom.

Årets första föl är beräknat till början på april och det blir troligen Lou Lou som blir först, det blir i alla fall ett föl efter Mahogny först eftersom vi släppte honom tidigt. Jag måste ju också berätta att No Fear numera har titeln Preferent på grund av sin goda nedärvning i Holland. Vi får hoppas att det blir lika bra avkommor här.

 

Måndag 16 januari

Nytt år och nya möjligheter! Det kan ju bara bli bättre känns det som, i alla fall vad det gäller hälsan. Vi har inte varit helt friska sen september, då vi fick en konstig virus med hosta som varade i sex veckor. Efter det har den ena infektionen avlöst den andra och det slutade med lunginflammation för min del. Det var på annandagen, så det har inte varit någon vidare jul och nyår. Ingen fest här inte. På nyårsafton fick jag en allergisk reaktion på penicillinet, så då fick jag åka in igen och få en ny sort. Nu känns det i alla fall bra igen, så nu är jag igång och jobbar igen. Nog om det, nu till roligare saker!

----------------

Vi kom iväg till Holland trots allt, i år var der ju bra väder så vi hade bestämt sedan länge att vi skulle åka ihop med Ulla och Torsten. Visst var det jobbigt att sitta i bilen så länge, men jag tror att vi behövde komma iväg på lite roligt efter allt elände, det piggar upp. Det är alltid trevligt att komma till deras hingstpremiering, mycket fest och show under två dagar. Dessutom tar dom väl hand om sina utländska gäster, man får sitta på en särskild del av läktaren och blir serverad kaffe flera gånger under dagen, på läktaren, så man missar ingenting.

Vi fick se många fina hingstar bl. a. Perigueux som verkligen var snygg och skötte sig jättebra, han vann sin klass och fick 1:a premie. Klassen därefter vanns av Stefan v. Aruba, en jättefin hingst e. No Fear, han fick också 1:a premie. Sen var det en del mini som inte imponerade precis, de flesta var stora, 85-86 cm, man kan ju undra hur stora dom är när dom växt färdigt. Vanity v.d. Buxushof vann sin klass och fick 1:a premie, han har en dotter i Sverige, Dalsgårds Pearla som finns på Wonnagårdens Stuteri, kul för dem.

En hingst som alltid är kul att se är Paul v.d. Heul e. Jean-Paul v.d. Gathe. Hans trav är helt enorm, dom kan verkligen visa fram sina hingstar, när den ena visaren inte orkar springa mer så byter dom och det går så smidigt så man märker det knappt.

En treåring e. No Fear, Carve´n of Shetlane gick i samma klass som Almnäs Mahognysonen Contador v. Stal Brammelo och de andra hästarna med svensk anknytning. Carve´n fick 1:a premie och Contador 2:a premie. Cannas Bossanova fick 2:a  premie och Talisman af Jäboruder fick 3:e premie. Ett par klasser senare visades Rosenhagas Que´beck och han fick också 2:a premie. Kimberleys son Another Color v.d. Amstelhof fick 1:a premie och licens för 4 år, en mycket snygg och rörlig fuxhingst.

Alex v.d. Pony Hoeve var en hingst som verkligen imponerade, fantastiskt snygg och med helt otroliga rörelser. Det blev också han som vann alltihop senare på lördagen. Han blev Champion Grote maat, Overall Champion och Champion of Honour. Två fina hingstar e. O´Regen fick vi också se och båda fick 1:a premie. Ännu en hingst e. No Fear visades i klassen för tigare championvinnare, det var Up to Date of Shetlane, han är sagolikt vacker och fantastiskt rörlig.

På kvällen när alla Championat var klara serverades det buffe´ för de som ville.

På söndagen innan vi körde hemåt var vi och hälsade på hos Peet på Shetlane Stuteriet. Där fick vi se modern till våra ston Tale och Wait and see, Flair v. Spuitjesdom. Bara det var ju värt besöket! Han hade också ett 4-årigt sto e. No Fear, samt föl e. Up To Date som såg mycket trevliga ut. Han hade också en fin 4-årig hingst som blev godkänd i fjol, B-Strong of Shetlane e. No Fear.

------------------

Vi har sålt två ungston till Bunswaard stuteriet i Holland. Det är Dalsgårds Primadonna e. Django v.d. Römer u. Lady Noelle v.d. Bloemhof och Dalsgårds Rainbow e. Uron v.d. Römer u. Hi-fi v. Bunswaard. Jättekul och spännande att se hur det går för dem i Holland.

-------------------

Jag brukar göra en sammanställning av året som gått, men det känns som att den får bli kort i år, har inte riktigt energi till det.

Vi visade tre treåriga ston på sommarpremiering och alla fick diplom.

Dalsgårds Nouvelle gick etta i Halland och fick fina 99888=42 p

Dalsgårds Natanja gick på andra plats i Hjärnarp och fick 98887=40 p

Bonita v.d. Lindervelde gick på andra plats i Åstorp och fick 98888=41 p

På höstens avelsvärdering för hingstar i Värnamo fick vi en hingst godkänd.

Dalsgårds Nino blev bästa treåring och fick 98878=40 p

Det blev inte så många utställningar, men den man minns bäst är Bjärsjölagård.

Unique of Shetlane  blev BIS och fick otroliga 1010988=45 p

Almnäs Mahogny blev Champion Hingst med  109888=44 p