Måndag 28 oktober

Det har skett en del förändringar på stuteriet sedan jag skrev senast! Jag har bestämt mig för att sluta med min avel, så jag har sålt alla mina hästar till Lars Bertil. Jag känner att det är dags att ta det lite lugnare nu, har trots allt jobbat i 50 år nästa år! Började jobba heltid när jag var 15 år, det är lite annat än i dag! Nu ska jag göra lite vad jag känner för, ut och resa en del med mina systrar är ju inte helt fel. På fredag åker Monica och jag till oktoberfesten i Bremen, vi var där i fjol och hade väldigt trevligt, så der ser jag fram emot.


 Vi har anställt Emma på halvtid, det är hon som brukar visa våra hästar, och dessutom har vi köpt in två halvblod som hon ska utbilda. Det är ett sto, Cachaca f. 2008 e. Cartier ue. Robin Z och en valack f. 2011 e. Corlensky G ue. Feliciano. Dom finns under fliken Russ.

Tre nya shetlandsston från Holland har också kommit hit, två svarta och en rödskäck. Ett tvåårssto e. Stefan v. Aruba, hon blev overall juniorchampion i Heteren i år, Edsilia v. Veldzicht heter hon. Ett sto f. 2008 Butterfly v. Brouwerij, hon blev klassvinnare i Bergharen i år och så lilla rödskäcken Wira v. d. Pony Hoeve som är ett Kroon sto f. 2005.
 

 

Söndag 13 oktober

Det har hänt en del sen jag skrev senast, det blir lite långt emellan, ska försöka ändra på det! Flera ston är sålda och har åkt, någon går kvar här ett tag till.

Den 21 september var det avelsvärdering av hingstar här och vi visade Ringo, det gick hela vägen och han blev godkänd med 40 p och veterinärt utan anmärkning. Dessutom skötte han sig helt perfekt och det är ju alltid roligt. Det var ju dessutom Urons första son som blev godkänd, så grattis till Urons ägare också! Stort grattis till alla andra som fick sina hingstar godkända!

Den 5 oktober var det unghästutställning i Sölvesborg och vi var där med tre ungston. Dessutom hade Emma och Ida med sig sin treårshingst, så vi fick köra med två släp. Först ut var lilla Soraya och hon skötte sig med den äran och vann klassen med sex fina ettårsston.

Sen var det tvååringarna och där hade vi två stycken, Rosina och Rhonda. Rosina blev placerad på andra plats av sju stycken och hon fick 99887=41 p och Rhonda kom på femte plats och fick 88888=40 p.

Lilla Soraya fick tävla vidare i championaten och där blev hon Champion Ungsto, sen blev hon Reserv-BIS också, vad månde bliva av denna lilla! Dessutom var hon med och tävlade om bästa gångartsponny, där fick hon se sig slagen av en fin minivalack! Stort Grattis till BIS vinnaren och alla andra som var nöjda med dagen!

Tyvärr så glömde jag kameran hemma, bilden på Soraya har Emma tagit med sin mobil! Skulle ju gärna velat ha bilder på dom andra två också, men så blev det inte!

 

Lördag 20 juli

I torsdags var det premiering i Tvååker och vi var där med två treåringar och två äldre ston. Med oss som visare och medhjälpare hade vi Emma, Gittan, Gunnel, Amanda och hennes kompis Felicia. Stort Tack till er alla för all hjälp under dagen!

Det var en ovanligt stor ring med treåringar, 13 stycken! Vi hade Penny Lane och Primula med oss och Penny Lane placerades på första plats och Primula på sjätte plats. Penny Lane fick 109888=43 p och Primula 88887=39 p. Kul med en 10:a på typen, inte så många som får det!

Sen var det dags för dom äldre stona och först var det Lobelia. Henne gillade Morgan, hon fick jättefin kritik och 41 p. Sist ut var Hi-Fi och på grund av hennes ålder fick hon inga poäng, men kritiken var bra. Nu kan vi ansöka om RS-nummer på dem och det känns ju bra!

 

Måndag 15 juli

Vilken dag det blev igår! Vi visade inte mindre än sex hästar, det hade inte gått om vi inte varit på hemmaplan.

Först ut av våra var Rhapsody, hon gick i en riktigt tuff klass med sju vackra tvååringar! Hon placerades på tredje plats med 9:a både på typ och huvud, hals och bål, det blev 40 p och guld till henne. Almnäs Bella Donna vann den klassen, grattis till Almnäs, hon är så fin! Nästa klass var det Penny Lane i konkurrens med fem andra treåringar. Hon vann klassen och fick tävla vidare på em.


Hingstarna skulle också visas före lunch, så det var fullt upp. Tyvärr var Alex konkurrenter strukna, så han vann ju klassen och fick också tävla vidare. Efter lunchuppehållet var det dags för fölen och där hade vi Ninos första avkomma, Dalsgårds Tindra, hon placerades på tredje plats och fick fina 39 poäng. Den som vann var Nomads första avkomma, Dalsgårds Take Mee, stort grattis till Hans-Ola och Elisabeth!


Efter fölen var det mammornas tur, Janeth skötte sig med den äran och fick hela 42 p och en andra plats efter Wait and See, grattis igen till Hans-Ola och Elisabeth! Nu hade vi bara Lobelia kvar, hon gick i veteransto klassen och tävlade mot Annelunds Baffy och där blev det en andra plats med 40 p. Stort grattis till ägarna!

Sen var det dags för Championaten och där blev Nomads föl, Dalsgårds Take Mee Champion föl! Champion Ungsto blev min lilla pärla Penny Lane och Champion Hingst blev Alex, han blev dessutom bästa gångartsponny!

Då var det bara BIS-finalen kvar och där utsågs Alex till BIS och Penny Lane till Reserv BIS, knappt jag fattat det än!

Ett stort Tack till Gittan och dina duktiga döttrar, Emma och Ida, utan er hade det inte gått

Nu får vi ladda om till torsdag, då är det premiering i Tvååker och vi ska ha med oss fyra ston + ett föl.

 

Torsdag 4 juli

Några fler föl har vi fått sen jag skrev senast. Den 4 juni fick Nouvelle ett jättefint stoföl e. No Fear, hon hade fixat det själv, jag behövde bara gå ut och se efter vad det blivit. Den 6 juni fölade Fediola och där blev det ett hingstföl, Almnäs Mahogny är pappa till honom, väldigt rejäl och välbyggd. Sen dröjde det till den 1 juli och då var det Daniella som fölade, det blev en hingst där också och han är efter Uron. Hon hade ju ett svårt felläge förra året, så det var lite nervöst där, men nu var det inga problem. Nu är det bara Malva kvar sen är årets fölningar avklarade.

 

Söndag 2 juni

Fler föl har det blivit här! Den 29 maj på fm. fölade Gipsy och där var det tur att jag var med. Ett framben ville inte hänga med när hon krystade, utan det åkte in igen och var ganska knepigt att få fram, men när jag väl lyckades så kom fölet ut snabbt! Det var en hingst och han är e. Django. Han ska heta Tuffing.

Nästa som fölade var Amelia och det var också den 29 fast sent på kvällen. Jag var ute och tittade till dem vid 20.30 tiden och då var allt lugnt, sen tittade jag ut kl. 22.00 och då hade hon precis fölat. Då fick jag brått ut och lyfta på svansen och kolla könet innan dom springer iväg. Det var ett stoföl och Uron är pappa till henne. Hon ska heta Tina.

I natt fölade Hi-Fi och där blev det också en hingst, Uron är pappan och jag har inte kommit på något namn än.

 

Torsdag 2 maj

Den 13 april var det avelsvärdering för hingstar i Tenhult och vi var där med vår nya hingst, Alex v.d. Ponny Hoeve och en treåring, Dalsgårds Pirat. Pirat räckte inte till, han fick 38 p och han skötte sig alldeles ypperligt, med tanke på att han aldrig varit iväg någonstans, inte ens åkt transport, men han gick upp direkt, skönt när dom är så snälla. Bästa treåring blev Dalsgårds Pentagon e. No Fear, stort Grattis till Magnus, han såg verkligen fin ut!
Alex skötte sig också väldigt bra och fick 99889=43 p och mycket fin kritik! Ska bli kul att få se avkommor efter honom nästa år.

Två fina stoföl har vi fått, båda efter Uron! Först ut var Xtra Donna, den 19 april fölade hon tidigt på morgonen. Sedan var det Britta som fölade den 28 april och hon fick också ett stoföl, båda ser jättefina ut!